Västmanland är en av tre regioner som ingår i Kulturskolerådets utvecklingsprojekt  ”Kulturskola i hela landet – bättre villkor för barns kulturutövande genom samarbete”.

Projektet syftar till att identifiera och utveckla arbetssätt som ger fler unga bättre uppväxtvillkor och bryter utanförskap genom kulturutövande. Projektet är treårig och stöds av Arvsfonden 2019 – 2021. Övriga projektdeltagare är Region Örebro län och Region Norrbotten.

I Västmanland ansvarar Madelene Ulfberg och Kella Næslund från Regional Kulturskola i Västmanland för utvecklingsprojektets genomförande.

På denna sida kommer vi att publicera tankar, projekt och resultat av detta utvecklingsprojekt.

Regional Kulturskola i Västmanland besökte länets 150 kulturskolelärare under aug/sept 2019:

Under augusti och september besökte Madelene Ulfberg och Kella Næslund från Regional Kulturskola länets 9 kulturskolor för att informera personalen om vårt 3-åriga Arvsfondsprojekt och få igång en diskussion med lärarna om hur vi bör förvalta detta på ett bra sätt. Vi har nu fått in ett gigantiskt smörgåsbord med idéer!

Följande av länets skolor besöktes:

• Västerås Kulturskola tisdag 13 aug
  • Norbergs Kulturskola tisdag 20 aug
  • Köpings Kulturskola onsdag 21 aug
  • Fagersta Kulturskola onsdag 21 aug
  • Arboga Kulturskola måndag 26 aug
  • Hallstahammars Kulturskola onsdag 28 augusti
  • Skinnskattebergs Kulturskola torsdag 12 sept
  • Sala Kulturskola måndag 16 sept
  • Kungsörs Musikskola måndag 30 september
%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close